Name:
Location: Stockholm, Sweden

Se t.v. sidan "Om krönikören".

Tuesday, December 14, 2004

Skall man betala också?

En blog som heter Det Progressiva USA som jag länge betraktat med litet misstänksamma ögon berättar om ett budgetförslag som skulle spara in 300 miljoner dollar genom att avskaffa eller skära ner stipendier för resurssvaga studenter (med en typisk vänstervokabulär skriver DPU "fattiga" studenter.) DPU har trots sin utsiktspunkt i Arnoldland inte upptäckt att amerikanska universitet i själva verket är vänstervridna åsiktsdiktaturer!

"A CSPC survey found that 99% of graduation day speakers called themselves liberals, Democrats, or Green Party Members." skriver den berömde pianisten David Horowitz som även i övrigt har mycket tänkvärt att säga i frågan. Men han är inte ensam: Via Instapundit hittar vi historien om Becky som slängs ut från sina studier bara för att hon tillhör "the children of privilege."

Och i denna miljö vill alltså DPU slänga ut 1.2 miljoner "fattiga" studenter! Vilken cynism! Om de inbesparade pengarna går till skattelättnader i stället kommer efterfrågan och jobb att öka och studenterna så småningom att få möjlighet att tjäna pengar!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home