Name:
Location: Stockholm, Sweden

Se t.v. sidan "Om krönikören".

Sunday, December 19, 2004

Akta er för grannarna!

Jollen har inte uppdaterats på några dagar. Huvudanledningen är att allt verkar gå sin gilla gång så det har inte funnits anledning att ingripa. Visserligen har P.J. Anders Linder kritiserat Fredrik Reinfeldt men man kan alltid hoppas att det var en engångsföreteelse. (Jag har skrivit det förut och upprepar det gärna: sluta kivas inbördes, grabbar, det finns gott om folk från vänsterkartellen som vill slå sprickor i fasaden!)

Men någonting i Håkan Jakobssons kultursida på nätet oroar mig dock. Hans senast post "Spana in grannarna" andas defaitism. Speciellt tycker han att Sverige halkat efter Finland, bl.a. i läskunskap. (Litet konstigt f.ö. eftersom finska ju är så mycket svårare att läsa än svenska.) Är inte läsandet litet överreklamerat med tanke på alla audivisuella apparitioner som numera står till förfogande, även för de allra yngsta? (Länk från "Blind Höna" som dock inte verkar alltför entusiastisk.) Men överhuvudtaget tycker jag att man bör behandla Finland med en viss skepticism: vem minns inte president Hallonens utspel att skattebelägga vapenexporten, en åtgärd som ju skulle drabbas Sverige i mycket högre grad än Finland som ju knappast tillverkar några kanoner.

Litet lustigt f.ö. att Jakobsson ondgör sig över läsförmåga när han själv gör sig skyldig till grova stavfel. Han skriver t.ex. "the swiidisch sysstäm" i.st.f. som det ju heter "the swedish sysstem." Nej, H.K., sopa rent framför den egna garagedörren först, innan du börjar lovorda dom rovätande finnarna.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej!

Jag försvarade Reinfeldt i ett svar på PJ:s sågning på http://magnusorerar.blogspot.com/2004/12/nej-d-pj-reinfeldt-talar-vl.html .

Jag håller till fullo med dig i din åsikt om kivande bröder emellan! (Men jag sågar Reinfeldt för det hävda vapenembargot mot diktaturen Kina, men det är ju iofs dels sakpolitik och inte sumpet attityd-gnäll och dels något som alla EU-länder - men inte USA - märkligt nog är med på...)

12/19/2004 7:42 AM  

Post a Comment

<< Home